Ho Chi Minh trail
5 augustus 2024 - Dong Hoi, Vietnam
We reizen vandaag ongeveer 200 km. verder naar het zuiden met als eindbestemming het luxe Sun Spa Resort Quangbinh in Dong Hoi.
Voordat we daar aankomen bezoeken we een lokale streekmarkt, omdat niet alle reisgenoten gisteren meegingen met de fietstocht. We vinden het geen enkel probleem want we zien weer allerlei prachtige mensen met hun (voor ons) bijzondere koopwaar.
De legendarische Ho Chi Minh trail leidt ons door een prachtig berglandschap, kleine dorpjes en langs thee- en rubberplantages. De chauffeur stopt langs de weg zodat we de theeplanten en rubberbomen van dichtbij kunnen bekijken.
De Ho Chi Minh trail was tijdens de Vietnamoorlog een belangrijke verbindingsweg met de buurlanden Laos en Cambodja. Omdat de (jonge) mannen vochten, moesten jongere meiden herstelwerkzaamheden uitvoeren aan de weg, na bombardementen door het Amerikaanse leger. We stoppen bij een bijzonder monument ter herdenking van tien meisjes die hier tijdens een bombardement zijn omgekomen. De kledingvoorschriften zijn duidelijk en dus krijgen enkelen een knieënbedenkende rok om geknoopt en onze reisleider Chi offert samen met enkele reisgenoten 'geld' en 'kleding'.
Vervolgens bezoeken we het Unesco-werelderfgoed Phong Nha grottenstelsel. In een boot en lopend genieten we van de sfeervol verlichte kalkstenen rotsen met stalactieten en stalagmieten.
Aan het einde van de middag komen we aan in het mooie resort aan de stranden van Dong Hoi. We eten in de strandbar aan zee en genieten van de mooie verlichting en de livemuziek. Dit was de zevende dag van onze reis, nog 18 dagen te gaan. Morgen staat er niets op de planning en kunnen we eindelijk een keer uitslapen. Onze Nederlandse reisleider Harro: "Morgen heb je één dag vakantie, daarna ga je weer op reis".
Ingrid keuning:5 augustus 2024Hoi Tanja en Peter, wat leuk te zien dat jullie ook zo genieten van Vietnam. Heel herkenbaar allemaal. Lekker genieten met elkaar!
Tanja:5 augustus 2024Dat doen we zeker Ingrid!